Γαλλικά

Η Γαλλική είναι η μοναδική ίσως γλώσσα, μετά την Αγγλική, που ομιλείται και στις πέντε ηπείρους με 600 περίπου εκατομμύρια ομιλητές ως μητρική, πρώτη ή δεύτερη γλώσσα . Έχει μια δυναμική παρουσία στο χώρα της Ευρώπης καθώς χρησιμοποιείται σε τρεις εξαιρετικά ισχυρές χώρες , τη Γαλλία, την Ελβετία και το Βέλγιο και έχει συνεισφέρει σημαντικά σε αυτό που αποκαλούμε σήμερα «Ευρωπαϊκό πολιτισμό». Είναι επίσημη γλώσσα σε διάφορες κοινότητες και οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών . Είναι μια γλώσσα εύηχη, φίνα και αριστοκρατική.

ΤΜΗΜΑΤΑ

Α1

Στο επίπεδο αυτό, οι μαθητές  μαθαίνουν να κατανοούν απλά κείμενα τα οποία  περιέχουν λεξιλόγιο  που σχετίζεται με θέματα της καθημερινής ζωής. Mαθαίνουν επίσης να συντάσσουν και να κατανοούν μικρά κείμενα όπως αγγελίες και οδηγίες καθώς επίσης να δίνουν και να λαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες.

Σε αυτό το επίπεδο, οι μαθητές προετοιμάζονται για να ανταποκριθούν  σε πιο σύνθετα θέματα. Μαθαίνουν να γράφουν και να κατανοούν φιλικά γράμματα καθώς και τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά μηνύματα. Επίσης, μαθαίνουν να περιγράφουν γεγονότα και προσωπικές εμπειρίες.

Α2

B1

Στο επίπεδο Β1 – Μέτρια Γνώση - ο μαθητής είναι ικανός να συλλέξει  και να αξιολογήσει χρήσιμες πληροφορίες σε σύνθετα θέματα και να αναλύει τα περιεχόμενα κειμένων γενικού ενδιαφέροντος. Επίσης μπορεί να εκφράσει γραπτά, με την μορφή δοκιμίου, άρθρου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μια προσωπική  θέση. Μπορεί επίσης να κατανοήσει ακουστικά κείμενα που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή.

Στο επίπεδο Β2, το οποίο είναι επίπεδο καλής γνώσης της Γαλλικής γλώσσας, ο μαθητής είναι σε θέση να εκφράσει απόψεις και συναισθήματα, να μιλήσει για γεγονότα ποικίλου περιεχομένου καθώς και να διαμορφώσει με διαφορετικό τρόπο αποσπάσματα κειμένων.

B2

C1

Στο επίπεδο C1, επίπεδο πολύ καλής γνώσης, ο μαθητής καλείται να απαντήσει σε κείμενα πιο σύνθετα  και μακροσκελή, λογοτεχνικού ή δημοσιογραφικού περιεχομένου. Είναι  σε θέση επίσης να κάνει γραπτή σύνθεση πολλών μικρότερων κειμένων και να επιχειρηματολογεί με τη μορφή δοκιμίου. Μπορεί να κατανοήσει ερωτηματολόγιο ακουστικού κειμένου με περιεχόμενο κοινωνικού, πολιτικού ή ενημερωτικού χαρακτήρα.

Στο επίπεδο αυτό ο μαθητής κατέχει την άριστη γνώση της γλώσσας. Είναι ικανός να εκφράζει την άποψη του σαν φυσικός ομιλητής σε γραπτό και προφορικό επίπεδο.

C2

ΤΜΗΜΑΤΑ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών
του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Lingua

Τάξη σχολείουΤάξη ΓαλλικώνΕπίπεδο CEFR
Ε’ ΔημοτικούCours IA1
Στ’ ΔημοτικούCours IIA2
Α’ ΓυμνασίουCours B1B1
Β’ ΓυμνασίουCours B1-B2B1-B2
Γ’ ΓυμνασίουCours B2B2
   

Η προτεινόμενη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί σας τα Γαλλικά είναι η Ε’ ή Στ’ Δημοτικού. 

Σε αυτή την ηλικία έχουν ήδη θέσει γερές βάσεις στα Αγγλικά και δεν επηρεάζεται η πρόοδός του από τη δεύτερη ξένη γλώσσα.  Επίσης, επιτρέπει στους μαθητές να ολοκληρώσουν τις εξετάσεις επιπέδου Β2 πριν το Λύκειο. 

Η διδακτική μας μέθοδος είναι δομημένη κατάλληλα ώστε να λειτουργεί άψογα μέσα στο παραπάνω συμπυκνωμένο πρόγραμμα .  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παραμένει χαμηλό το κόστος για τους γονείς, να μην επιβαρύνεται ο χρόνος των μαθητών αλλά ταυτόχρονα να δίνεται η δυνατότητα μέσα σε μόλις 5 σχολικά έτη να ολοκληρώνεται ο βασικός κύκλος σπουδών, δηλαδή το επίπεδο Β2.

Σε όλα τα επίπεδα το πρόγραμμα περιλαμβάνει 2 μαθήματα την εβδομάδα, με συνολικά 2 έως 3 διδακτικές ώρες. 

Children must be taught how to think
not what to think

Margaret Mead

Close Menu